20.12.2019 | 20:40
Война за милиони! Божков в жесток конфликт с братя Найденови, имало и смъртни заплахи!
Спецпрокуратурата събира информация за дружества на собственика на ПФК Левски

Спецпрокуратурата иска информаця от Държавната комисия по хазарта и Министерство на финансите за пет от дружествата на бизнесмена Васил Божков, който е собственик на ПФК Левски. С днешна дата има образувано досъдебно производство за извършено през 2017 година престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

От дни се говори за скандал между бизнесмените Васил Божков и братята Цветан и Боян Найденови, които са съдружници в няколко фирми.

Самият Цветомир Найденов твърди, че той и брат му са били заплашвани с убийство от Васил Божков, който искал от тях да му прехвърлят бизнеса си. Заплашван бил и Кирил Домусчиев.
Васил Божков е без коментар към момента.

В информацията на спецпрокуратурата се съобщава следното:

С постановление на Специализираната прокуратура от 20 декември 2019 г. е образувано досъдебно производство по пр.пр.№ 2552/2019г. за извършено през декември 2017 г. в София престъпление по чл. 214, ал. 2, т.1, вр. чл. 213а, ал. 2, т.1 от НК, като на основание чл. 46, ал.2, т.2 от НПК разследването ще се извърши от наблюдаващия прокурор.

Към момента са изискани официални справки от Държавната комисия по хазарта налагани ли са принудителни административни мерки по реда на Глава четвърта от Закона за хазарта по отношение на дружествата „ЕФБЕТ“ ООД, „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“, „НОВЕ ХОЛДИНГ“ АД, „ ЕВРОФУТБОЛ ЛИМИТЕД“, на какво правно основание, за какъв срок. Изискани са и данни санкционирани ли са същите търговци по реда на Глава пета от Закона за хазарта, извършването на какви административни нарушения на Закона за хазарта им е било вменено, какви административни наказания са им били наложени със съответните наказателни постановления, издадени от председателя на ДКХ.

От Министерство на финансите е изискана официална информация извършвани ли са данъчни ревизии и проверки от органите по приходите по Глава петнадесета от ДОПК на дружествата „ЕФБЕТ“ ООД, „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“, „НОВЕ ХОЛДИНГ“ АД, „ЕВРОФУТБОЛ ЛИМИТЕД“, на какво правно основание е осъществен данъчно-осигурителният контрол, с какъв акт е възложено извършването на съответното производство, какви са били предметът и ревизираните срокове, с какви актове са приключили производствата, били ли са констатирани от органите по приходите нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, установени ли са били задължения за данъци, били ли са наложени административни наказания.

Изискани са данни за евентуално влезли в сила ревизионни актове и за проведени принудителни изпълнения за събиране на публични вземания.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране