10.06.2021 | 18:04
Тъжно: Пилотът на изтребителя майор Валентин Терзиев е загинал!
Това съобщи министърът на отбраната Георги Панайотов

Пилотът на падналия в морето край Шабла изтребител МиГ-29 майор Валентин Терзиев е загинал. Това е било потвърдено при издирвателната операция, съобщиха от Министерството на отбраната.

Терзиев е загинал вчера при изпълнението на тренировъчния полет за стрелба по въздушна цел (светеща парашутна мишена) в нощни условия.

Майор Валентин Димитров Терзиев (47 г.) е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС.

Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база Граф Игнатиево, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“.

Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

По време на службата си във ВВС и до последния си тренировъчен полет майор Терзиев е изпълнявал отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България, съобщиха още от Министерството на отбраната.

 

 

https://www.facebook.com/bulgarianmod/photos/a.211583708912382/5609402199130479/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране