01.01.2020 | 14:01
Ужасна новина: Почина известната журналистка Силва Зурлева
Паднала по стълбите в къщата си в село Ковачевица и издъхнала

Известната журналистка и дългогодишен директор на Нова телевизия Силва Зурлева почина внезапно тази сутрин.

Издъхнала е в къщата си в благоевградското село Ковачевица. Зурлева е паднала по стълбите на старинната къща и издъхнала. На мястото има полицейски екипи. По първоначални данни няма насилие, а става дума за нещастен случай, вероятно инфаркт.

Тя е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.

Екипът на Антени изказва най-искрените си съболезнования към семейството и близките на Силва Зурлева. Поклон пред паметта й!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране