20.02.2020 | 18:26
Ужас: Има убит българин при стрелбата в Германия
Просто е бил там в неподходящия момент, каза бившата съпруга на 32-годишния Калоян Велков

Българин е сред жертвите на масовата стрелба в германския град Ханау. Общо 9 души загинаха, след като крайнодесен екстремист нападна два наргиле бара, избяга от полицията, застреля майка си и се самоуби в дома си.

Именно в едното от заведенията е работел българският гражданин – 32-годишният Калоян Велков, с чиито близки bTV се свърза. „Аз съм първата – с неговата приятелка, на мястото, чакали сме до 6 ч. резултати, обявиха имената на мъртвите“, каза братовчедката на мъжа, която също живее в района. По думите ѝ той от 2 г. е в Германия и работел при българка в бара. Според други негови близки той е работел като шофьор на бетоновоз.

Смяната му трябвало да бъде 18 ч. до 2 ч. през нощта. Когато се чули за последно по телефона, не казал да има някакъв проблем в заведението.

Жената призна, че не е идентифицирала тялото на братовчед си, от полицията ѝ казали само двете му имена и рождената му дата.

Министерството на външните работи малко по-късно потвърди за bTV, че при нападението в Ханау е загинал наш сънародник.

„Просто е бил там в неподходящия момент“, каза пред bTV бившата съпруга на загиналия при терористично нападение в Германия българин – Хариета Колева.

По нейните думи собственичката на въпросното заведение, в което е извършено нападението, е българка и приятелка на бившия ѝ съпруг. Жената сподели, че бившият ѝ съпруг е в Германия от 2 години и работи като шофьор на бетоновоз.

„Искаше там да живее. Ние сме разделени повече от година, но поддържаме отношения, имаме син на 7 години. Той все още не знае. Аз разбрах сутринта“, сподели опечалената жена.
„Работеше честно и почтено, нямаше от какво да се притеснява“, допълва тя.

Според медийни публикации сред останалите жертви има петима турци, босненец и полякиня. По информация на местните медии всички жертви от двете нападнати заведения са мигранти. Сред тях има и бременна жена на 35 години, която е и майка на две деца.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране