11.06.2019 | 10:49
Ученици получиха стипендии от конкурса „Учи, работи, спечели“
Кметът на Бургас Димитър Николов връчи грамоти на всеки отличил се от 11-и  и 12-и клас

34 ученици от Бургас бяха наградени на церемония в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“. Tе получиха стипендии в рамките на конкурса „Учи, работи, спечели“, организиран от Предприемачи ГЕРБ – Бургас. Събитието уважиха кметът на община Бургас Димитър Николов, народните представители Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева и общински съветници.

Критериите, по които организаторите определиха наградите за учениците от всички професионални гимназии в морския град – бяха отличен успех и трудов стаж за миналата година. Инициативата се проведе и със съдействието на Община Бургас.

„Приветствах тази добра възможност да бъдат стимулирани и подкрепени работливите и можещи деца на Бургас. В сравнение с ваши връстници, вие полагате двойно повече усилия – да се учите и да работите, като по този начин се усъвършенствате. Не спирайте, бъдете вдъхновение, защото Бургас е чудесно място за живеене и градът заслужава деца като вас“, заяви кметът Димитър Николов, който връчи грамоти на всеки отличил се от 11-и  и 12-и клас.  Голямата награда в конкурса получи Благовест Асенов – пълен отличник с тримесечен работен стаж за миналата година от Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелински“.

„Идеята за конкурса се роди в клуба ни Предприемачите. Често сме обсъждали възможностите за работа сред учащите, техните трудови навици, успяват ли да съвместяват работа с отличен успех, какво е отношението на родителите и връстниците им към тази тема. Целта е да се покаже, че да се учиш добре и да работиш усилено е символ на успелия човек. Това носи само позитиви – ще бъдете по-информирани, с по-голямо самочувствие, с повече истински социални контакти и ще уважавате труда на родителите си. Пожелавам на всички отличили се деца да бъдат ментори и водачи в училищата си, нека вашите усилия служат за мотивация“, сподели Николай Янев, който е председател на Предприемачи ГЕРБ-Бургас и член на НИС на структурата.

Народният представител Димитър Бойчев поздрави участниците и организаторите за чудесната инициатива. „Надявам се тя не е еднократна, а да се превърне в традиционна. Тя може да бъде възприета от структурата на Предприемачи ГЕРБ и прилагана в цялата страна. За образованието се отделят много средства както за повишаване на заплащането в системата, така и за развитието на учебните бази. Дуалното образование също е акцент и приоритет, това го доказва и тази инициатива“, допълни Бойчев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране