14.02.2020 | 9:29
Филчев в БНР: Оплю Костов и “разградския гризач“
След като водещата подкани някогашния магистрат да не превръща интервюто в монолог, той стана и си тръгна от студиото

Бившият главен прокурор Никола Филчев се прояви в пълния си блясък по време на свое участие в предаването „12 плюс 3“ на програма Хоризонт на БНР.

Предшественикът на Иван Гешев бе поканен в студиото да коментира анонсираната от държавното обвинение цялостна проверка на приватизационния процес в България, пише „Рикошет“.

И, естествено, Филчев използва националния ефир да изсипе порой от критики срещу бившия премиер Иван Костов, както и да хвали действията на Иван Гешев.

„Управлението на Иван Костов е катастрофа, той превърна тази приватизация в хищническо разграбване… Костов промени Гражданско-процесуалния кодекс и отне правото на прокуратурата да иска от съда разваляне на незаконните приватизационни сделки. Когато прокуратурата отказва да обслужва приватизатора Костов, аз му казах, че няма да служа на него и на управляващите, а на закона и на държавата. Тогава той се опита да превърне прокуратурата в агенция към Министерския съвет. Сезирах Конституционния съд, който заяви, че конституционният модел на държавата, включително и съдебната власт, може да се променя само от Велико народно събрание“, каза бившият обвинител №1.

Филчев нарече „неговия ортак от Разград“ бившия депутат от СДС Никола Николов, а собственикът на Икономедия Иво Прокопиев бе определен като „разградския гризач“ и „червенобузкото Прокопов“. Той си позволи да говори на ти на радиоводещата и отправи директни обиди за нейната компетентност.

Филчев посочи, че Костов е откраднал 30 милиарда лева. На въпрос на какво се базират данните му, бившият главен прокурор подчерта, че изчислението е на водещи наши икономисти.

„Толкова е намерил, толкова е откраднал“, каза Филчев.

След като водещата Снежана Иванова на няколко пъти подкани някогашния магистрат да не превръща интервюто в монолог, Филчев внезапно стана и си тръгна от студиото.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране