01.03.2023 | 19:59
Христо Иванов се нахвърли на Радев
"Заради решението на президента да не даде третия мандат на ДБ, отиваме на тези избори"

Хартиената коалиция, въпреки предупрежденията, че ще увеличат хаоса и недоверието – с непонятен инат забъркаха тази каща и сега се правят на “ни лук яли, ни лук мирисали”. Поставиха двете алтернативи – хартиената бюлетина и машината, под огромна въпросителна, създавайки хаотичен процес и е логично активизацията на търговците на гласове. Връщането на хартията отвори отново този бизнес.

Това заяви съпредседателят на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” Христо Иванов в предаването “Лице в лице”.

Иванов призова избирателите да се включат в платформата “Ти броиш”, чрез която да се следи честността на вота.

Набираме застъпници на вота в “Ти броиш”, които да гарантират честността на вота, независимо от коя партия са. Това са български граждани, които да са пазители на демокрацията. Всеки един, който иска да посвети един ден и да гарантира правото да живеем в демократична страна е добре дошъл. Това е граждански дълг. Аз съм го правил и е много хубаво. Гледайки лицата на съгражданите ни, виждаш великото чудо на демокрацията. Българското общество произнася своята воля и ти си част от това. Това са елементи, които биха могли да компенсират хаоса, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Според него основна отговорност за връщането на хартиената бюлетина носят ГЕРБ и ДПС.

Не свалям отговорност от Корнелия Нинова, която си гарантира оставането на лидерския пост. Партиите, които можеха да спрат това са ГЕРБ и ДПС, добави още той.

Парламентът е сърцето на цялото държавно управление. Ако сърцето е болно, няма как другите органи да са в добро състояние. Другите регулатори изпадат в състояние на изтекли мандати, на непопълнени бройки. Това е опасно състояние, елемент на криза отделна от всички останали кризи в страната и региона. Трябва да има редовно, демократично, реформаторско правителство. Ние трябва да възстановим парламентарната демокрация.

Заради решението на президента Радев да не даде третия мандат на “Демократична България”, отиваме на тези избори. Ние щяхме да направим правителство на малцинството, което застава зад пет основни приоритета. Това е изпитана парламентарна форма. ГЕРБ пропуснаха две години, за да си изчистят къщата – вижте санкциите по “Магнитски” какво ни казват. Всяка партия и нейните избиратели решават съдбата на отделни фигури. ГЕРБ не намериха никаква възможност да покажат, че разбират проблема на системната корупция. Проблем, който наследяваме от тяхното 12-годишно управление, посочи Иванов.

Справянето с инфлацията изисква здрави институции. Няма как да ги постигнем, ако няма работещо правосъдие. Този икономически растеж означава работа за бизнеса и привличане на външни и вътрешни инвестиции. Това изисква справяне с имиджовия проблем на България. Това няма как да се случи без да си реформираме прокуратурата. Няма да се справим с корупцията и няма да влезем в Шенген, допълни Иванов.

Обединението “Продължаваме промяната – Демократична България” показва, че е възможмо да се намира съгласие, формили за съвместна работа и да се надгражда постигнатото. Аз не мисля, че ние сме правили компромис. Всичко е правено с мисъл за гражданите и те го осъзнават. Хората, които не са в листите ще имат друга възможност за работа. Има огромен мегдан за работа за България. Казузата за нова, европейска България, за постигане на скок към европейски стандарт на живот е нещо, към което всеки може да допринесе. Аз съм оптимист, че ще се получи и ще има редовно управление, коментира още Христо Иванов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране