01.06.2019 | 13:54
Цветанов: Гордея се с Веско Маринов, няма да кажа лоша дума за Борисов
Мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни, заяви бившият №2 в ГЕРБ

„Аз лоша дума за Борисов няма да кажа“, заяви в ефира на бТВ вече бившият заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.  След като беше главен участник в „Апартаментгейт”, Цветанов първо напусна мястото си на депутат и председател на парламентарната група на ГЕРБ, а след изборите подаде оставка и от всичките си ръководни постове в партията.

Цветанов обясни, че пред него са стояли само два варианта: „Или работим както до сега, или аз си тръгвам.” Той обясни, че предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е било да остане в партията, да работи както досега, но без никакви публични изяви. „Усещам, че е имало недоверие”, коментира той за отношенията си с премиера.

Във връзка с казаното от Бойко Борисов, че не желае вече Веселин Маринов да пее на прояви на ГЕРБ, Цветанов заяви:

„Аз се гордея с Веско Маринов. Борисов е в правото си да говори каквото иска, но все пак и аз имам права и мога да говоря това, което преценя. Аз лоша дума за Борисов няма да кажа. Няма да се превърна в тези, които когато излизат отнякъде, започват винаги да хулят. Но мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни. Все пак съм редови член на партията, който може да изразява своето мнение”, допълни Цветан Цветанов.

Според Цветанов в такъв момент е добре човек да запази хладнокръвие и да остане спокоен: „За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Няма да го направя и сега”, каза Цветанов. На въпроса какво от изреченото от премиера го е наранило, Цветанов бе категоричен: „Нищо! Това е неговата оценка. Няма да я коментирам.”

Бившият втори човек в ГЕРБ отново подчерта, че оставката му е лично негово решение, за което е получил подкрепата на семейството си. Цветан Цветанов обяви още, че веднага след оставката си е получил предложение от лидер на една от по-малките политически партии да се присъедини към нея, без да назове коя, но е отказал.

„В момента съм закачил шпайковете на стената, пошегува се на спортен жаргон Цветанов. – Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания. Аз съм участвал в нейното създаване. Може би ролята ми не е била толкова важна, каквато бе оценката на премиера.”

Цветан Цветанов още веднъж коментира и темата с придобития от него апартамент, който стана повод за разразилия се имотен скандал.

„Замених двете жилища, които са общо 200 квадрата за апартамент, с квадратура 239 квадрата. Доплатил съм 100 хил. лв.”, рече Цветанов и подчерта, че той е платил най-скъпата цена за квадратен метър от всички собственици в кооперацията.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране