25.05.2019 | 16:15
ЦИК с извънредна новина за куп проблеми ден преди изборите
Централната избирателна комисия сигнализира за проблеми с доставката на машините за гласуване

Получени са сигнали за проблеми с доставката на машините за гласуване. Това обявиха от Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирана от БНР. От фирмата доставчик „Сиела Норма“ твърдят, че МВР променя предварително съгласувани графици за пренасяне на машини.

Проблеми са установени в Софийска област, Враца и 23-ти район в София град. Председателят на ЦИК Стефка Стоева обяви, че ще изпратят писмо за съдействие до ръководството на МВР и до фирмата доставчик.

„Току-що съм получила съобщение. Продължават проблемите с полицията. Почти всички техници са „арестувани“ и чакат. Ще пропадне инсталирането. Това ми пишат, така че тук нашите успокоителни разговори как всичко е добре, това е съобщение на моя телефон. Второ съобщение от Тодоров, аз сега ще помоля да ни пишат писма, както се общува, а не да ни пращат съобщения. Това не е начин на кореспонденция. Ние не си пишем поздравления“, коментира тя.

Централната избирателна комисия (ЦИК) покани на спешна среща по казуса с доставката на машините до секциите директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране