13.01.2020 | 1:32
Човек на Валентин Златев на разпит за водната криза в Перник
Красимир Живков е дал разрешението на ВЕЦ-а на Златеви на язовир "Бебреш"

Бившият кмет на Правец Красимир Живков, който в момента е зам.-министър на околната среда и водите, както и четирима висши служители от дирекция “Управление на водите” в министерството, ще бъдат призовани на разпит в понеденик във връзка с делото за водната криза в Перник, съобщи „24 часа“. Някои са призовани в националното следствие, а другите – в специализираната прокуратура.

Откакто на 20 декември 2019 г. бе образувано делото за бизводието в Перник, вече са проведени повече от 50 разпита, като някои от свидетелите са викани по повече от веднъж. Висш магистрат, цитиран от вестника, казва, че ако се наложи, ще се стигне и до очни ставки.

А кои ще са другите привлечени като обвиняеми, освен Нино Димов, трябва да стане в първите дни на седмицата. Самият Димов, чиято оставка трябва да бъде гласувана от Народното събрание във вторник, ще остане в ареста поне до четвъртък, когато апелативният съд трябва да се произнесе окончателно дали да бъде задържан за постоянна, както постанови съдия Цветан Колев вчера, или ще бъде освободен под гаранция.

Красимир Живков е изключително близък до правешката фамилия Златеви. Счита се, че той е човекът на изгонения от руснаците бивш изпълнителен директор на „Лукойл“ Валентин Златев в МОСВ. Именно Живков е дал разрешителното за ВЕЦ „Бебреш“, който по твърденията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов източва водата в едноименния язовир.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране