31.07.2020 | 13:44
Човек на Иванчева ступа псуваща жена на Орлов мост, арестуваха го (ВИДЕО ОТ ЕКШЪНА)
Дамата от провинцията обикаляла край палатките и обиждала протестиращите

Напрежение между един от протестиращите на “Орлов мост” и жена, която заяви, че идва от провинцията, за да се опълчи на блокадата. Близкият до бившата кметица на “Младост” Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, нападна дамата, докато тя даваше интервю за NOVA. Той я заля с кафе, а тя от своя страна го удари с бастуна си.

След инцидента жената посочи, че това са лицата на протеста. Протестиращ пък беше категоричен, че случилото се е провокация.

Протестиращите заявиха, че възрастната жена от един час обикаля “Орлов мост” и псува недоволстващите, размахва бастун и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно мъж.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза той преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда.

По-късно от СДВР излязоха с информация по случая. „Жената е била там, за да изрази своето мнение. Не толерираме нито едната, нито другата страна. И двамата участници са в Първо районно и ситуацията се изяснява. Имам информация от хората на Орлов мост, че това е провокация. Все още обаче не сме разбрали кой се визира в случая. Това, което става е недопустимо”, уточни комисар Тони Тодоров от СДВР.

Той призова ако някой от присъстващите на Орлов мост иска да даде показания, да го направи в Първо РУ.

Дали е имало по-груби действия от страна на полицията при задържането на Кърджилов, комисарят уточни,че то се е извършило „абсолютно професионално”. За физическо насилие изобщо не можело да се говори.

„Това е начинът, по който едно лице се задържа. Мъжът беше качен в буса и това, че викаше и крещеше за помощ беше отразено от медиите и не можем да говорим за никакво странично поведение от нормалното и от правомощията, които са дадени на полицейските служители”, каза още комисар Тодоров.

РЕПОРТАЖЪТ НА NOVA!

https://www.facebook.com/100003451584682/videos/2247612262030471/UzpfSTEzODgyMTIxNzU6MTAyMjQwMDM3MDA4NjU1MTk/

 

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/320762022456912/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране