25.11.2021 | 10:12
Янев: За момента нямам покана за участие в редовен кабинет
Президентът Румен Радев нито веднъж не се е намесил пряко в работата на правителството, каза служебният премиер

Служебният премиер Стефан Янев заяви в интервю за БНТ, че президентът Румен Радев нито веднъж не се е намесил пряко в работата на правителството. Ето защо членовете на кабинета носят отговорност за всички решения на Министерски съвет.

Министър- председателят заяви, че към момента никой не е отправял покана към него за евентуалното му участие в следващ редовен кабинет. Янев би обмислил подобна покана, ако я получи, но решението му ще зависи от политиките на сформираното мнозинство. Ето защо е добре, че в момента се водят коалиционни преговори по политики, а на следващ етап ще бъдат обсъждани личности, коментира служебният министър-председател.

По повод борбата с корупцията Янев заяви, че трябва да намерим начин като общество да изкореним този проблем. Необходим е честен разговор, за да видим какви мерки можем да вземем. Според служебния премиер са нужни промяна в законодателството и систематични действия на едно мнозинство с четиригодишен мандат. Затова той се надява, че водените в момента коалиционни преговори ще дадат резултат. Служебното правителство също има воля да помогне в този процес и затова се изготвя законопроекти, които ще бъдат предложени на новия парламент.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране