27.07.2021 | 19:28
Авторката на “Ще ти скъсам г*за” стана член на СЕМ (ВИДЕО)
Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността

Шефката на правителствения пресцентър Соня Момчилова вече е член на СЕМ. Това става ясно от указ на президента Румен Радев.

Държавният глава подписа днес указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии от президентската квота, съобщиха от “Дондуков” 2.

Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на БНТ като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания. Момчилова е писала и редица текстове за песни. През 1994 г. например създава шегаджийското парче “Ще ти скъсам гъза”, изпълнено от Слави и “Ку-ку бенд”. Песента всъщност е в стилистиката на джаз импровизациите с неочаквано шокиращ текст и тогава се приема като интелектуална провокация. Въпреки че се опитват да й го пришият като срамно петно в биографията, Соня не се срамува от този проект.

Припомнете си песента “Ще ти скъсам гъза” по текст на Соня Момчилова:

Соня Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Соня Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерство на транспорта и комуникациите. Ръководител е на правителствената пресслужба във второто служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

Соня Момчилова ще заеме мястото на Ивелина Димитрова, която подаде оставка като член на медийния регулатор.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране