26.02.2021 | 16:54
Ало, Фандъкова, искаме отговори на тези въпроси!
Методи Лалов пита за пукнатините на “Лъвов мост”

Общинският съветник от “Демократична България” Meтоди Лалов с питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова относно пукнатината, появила се на “Лъвов мост”:

“Да се питат некадърниците и крадците дали и защо са направили или не нещо има смисъл само, за да бъдат уволнени или изпратени на подсъдимата скамейка. В тази връзка от името на столичани попитах Йорданка Фандъкова за “Лъвов мост”:
1️⃣СО поставяла ли е изисквания в рамките на възложената от нея обществена поръчка какъв да бъде типът на мостовите съоръжения при проектирането и строителството на транспортен възел “Лъвов мост”?
2️⃣Известно е в теорията и практиката по масивни конструкции, че при “интегралните мостове” няма лагери и деформационни фуги, вкл. при устоите, което води до редица предимства при проектирането, изграждането, експлоатацията, поддържането, опазването на природната среда, реконструкцията и рехабилитацията на тези съоръжения, включително икономически такива в сравнение с мостовете с лагери и деформационни фуги. С оглед на това какви са мотивите на СО да не възложи да бъдат изградени именно такъв тип мостове на транспортния възел “Лъвов мост”?
3️⃣Извършвани ли са, колко, кога и с какви резултати проверки на мостовете на транспортния възел “Лъвов мост” след приемане на строителните и монтажни работи (извън процедурата по приемане на изпълнението), за да се установи действителното им качество, както и техническото състояние на съоръженията в условията на експлоатация (това би сторил всеки добър стопанин, независимо че съоръженията са в гаранция)?

4️⃣При справка в специализирана литература, в общодостъпни сайтове на строителни фирми и производители на строителни елементи и материали, дори за неспециалист е видно, че деформационните фуги имат специфична конструкция и се изграждат чрез използване на специални елементи при спазване на съответна технология. С оглед на това появилите се на асфалтовата настилка пукнатини на “Лъвов мост”, в произволна геометрия, широчина и дълбочина, имат ли според Вас характер на деформационни фуги?

https://www.facebook.com/metodilalov1/posts/1171120499972849

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране