24.05.2019 | 17:10
Арестуваха бизнесмен пред 200 души за кражба на… шапка
Антон Петров-Руския от Стара Загора задържан на абитуриентския бал на сина си, пуснаха го с мярка "подписка"

Мярка за неотклонение „подписка“ е наложена на старозагорски бизнесмен за грабеж на… бейзболна шапка с козирка. Тя е наложена след шумното му задържане пред около 200 абитуриенти в луксозен ресторант преди старта на бала им, предаде „Монитор“.

47-годишният Антон Петров – Руския, чието семейство притежава заложна къща, игрална зала и магазин за хранителни продукти в Стара Загора, е бил задържан от полицаи с бронежилетки към 19 часа на 22 май, сряда, докато изпращал сина си на абитуриентско празненство. Белезниците на бизнесмена били поставени заради сигнал, че две седмици по-рано е отнел със сила и след заплашване с нож в казино шапката на свой длъжник.

24 часа по-късно мъжът е бил освободен, като му е взета възможно най-леката мярка за неотклонение. Адвокатът на бизнесмена недоумява каква е истинската причина за подобна специализирана акция при положение, че клиентът му не е правил никакъв опит да се укрива и има постоянен адрес, където живее той и цялото му семейство.

Малко преди Антон Петров да бъде пуснат от ареста, от ОД на МВР-Стара Загора признаха, че мъжът е включен в списъка на лицата, които трябвало да бъдат профилактирани преди изборите, без да уточнят кое е наложило това.

Игралната зала „Лас Вегас-Руския“ се намира на улица „Спартак“ №3 в ромския квартал „Лозенец“. Според запознати на предходни избори имало сигнали, че там се раздават пари за купуване на гласове. Антон Петров е с двойно – българско и руско гражданство, в миналото е бил осъждан, но отдавна е реабилитиран. Целият му бизнес официално се води на името на съпругата му Янка Лазарова, която никога не е била осъждана.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране