29.04.2022 | 10:26
Арестуваха кметския син, който запали руското знаме в центъра на София
Иван Белишки в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи

Кадри от ареста на сина си Иван в Кюстендилско разпространи в четвъртък вечер кметът на Панагюрище Никола Белишки. Младият мъж се прочу с демонстративното запалване на руското знаме в центъра на София и с привързаността си към украинския националистически батальон „Азов“.

Пред „24 часа“ панагюрският кмет обясни, че синът му е бил арестуван в кюстендилско село на 26 април от трима цивилни полицаи по анонимен сигнал. Те не са представили заповед за ареста и са заявили, че задържането е по неотложност.

Към момента на ареста Иван Белишки е бил на гости със съпругата си Габриела на нейни близки в кюстендилското село. Именно тя е заснела задържането му.

На кадрите се вижда как двама цивилни полицаи натискат главата на кметския син в асфалта, като го държат за врата и го натискат с телата си. Според близките му е съществувала реална опасност 22-годишният мъж да умре от задушаване.

В момента Иван Белишки е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки.

След като през март запали руското знаме, младият мъж заяви: „Заставам зад тези си действия. Този акт беше насочен само и единствено срещу руската агресия“. Иван Белишки казва, че не се страхува от действията си независимо, че преди година вече е имал сблъсък с полицията. Тогава при спецакция в жилището му са иззети незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и старинни монети. Не иска и всяка една негова постъпка да се асоциира с баща му, който е кмет на Панагюрище.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране