08.10.2022 | 7:21
Асен Василев: Няма смисъл да се срещам с Плевнелиев, ако ще говорим за правителство с ГЕРБ
Той беше категоричен, че няма да има 11 млрд. дефицит

Ясно заявихме в предизборната ни кампания, че с ГЕРБ няма да управляваме, тъй като смятаме, че начинът, по който те управляват страната, е пагубен. Това показват и статистическите данни за последните 10 години управление, почти 1 милион души са изчезнали от България. Това каза в „Панорама“ Асен Василев от “Продължаваме промяната”.

Василев коментира, че няма смисъл да се среща с Росен Плевнелиев, ако въпросът на разговора е преговори за правителство с ГЕРБ.

„Има смисъл в комисиите в парламента да отстояваме редица политики, които са заложени в програмата ни и смятаме, че са много правилни. Политиките са насочени към съдебната реформа, да има работеща антикорупционна комисия, да има съдия, който да разследва главния прокурор и да продължи това, което сме заложили като икономическа политика в бюджета“, добави той.

Василев беше категоричен, че няма да има 11 млрд. дефицит.

„Тези 11 млрд. министър Росица Велкова ги прогнозираше за догодина при една доста сгрешена макроикономическа прогноза, но това са детайли, които ще ги огледаме в парламента, като внесат бюджета“, изясни той.

Василев потвърди думите на Кирил Петков, че „Продължаваме промяната“ ще подкрепят оръжие за Украйна.

„За България е изключително важно да има редовен кабинет с парламент. Има много важни решения, които трябва да се вземат, а служебният кабинет няма как да ги вземе легитимно. Например това, че не подкрепихме Украйна за членство в НАТО, това е в компетенцията на парламента, не е редно един служебен кабинет да го решава“, смята Василев.

Асен Василев и Делян Добрев от ГЕРБ влязоха в спор в студиото на „Панорама“. Според Добрев „Продължаваме промяната“ са „откраднали стотици милони левове“, Василев призова колегата си да назове поименно кой точно ги е откраднал. Двамата си размениха взаимни обвинения за държавния бюджет и политическата ситуация през последната година.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране