27.03.2019 | 0:01
Бившите имоти: Къде е новият собственик на жилищата, продадени от Цветанов?
Старите жилища още в същия ден са препродадени на Симеон Велков, който е работил за ГЕРБ и на практика е бил подчинен на Цветанов

Сметки за почти 1400 лева са били натрупани за двата стари апартамента на Цветан Цветанов, които той е продал на „Артекс” с доплащане, за да купи новия си дом.

Старите жилища още в същия ден са препродадени на Симеон Велков. Велков е работил за ГЕРБ и на практика е бил подчинен на Цветанов.

Задълженията за апартаментите на Велков се виждат на таблото във входа.  Точно 1389 лева. Изчистени в началото на март.

Как Симеон Велков разбира, че Цветанов продава жилищата си на „Артекс”, за да ги купи светкавично и консултирана ли е сделката със самия Цветанов? – тези въпорси остават без отговор.

Към двата имота Цветанов добавя и още 100 хиляди лева. Според едни от живеещите в сградата Велков не им е съсед.

Друг съсед обаче е категоричен, че познава Велков – това е депутата от ГЕРБ Александър Ненков, който е и вносителя на поправката, позволила дострояването на билдинга Златен век на „Артекс”.

„Разбира се, че живее аз доколкото знам това е жилището, което си е купил със семейстовото си – по документи да”, каза Ненков.

Двата апартамента тук са малко под 200 квадрата. С тях вървят и два гаража. Преди дни в кулоарите на парламента зам.-председателят на ГЕРБ обясни сделката така.

„Има закони, които са спазени, има замяна, която съответства на българското законодателство”.

До момента Цветанов не е дал отговор на въпроса как Велков е разбрал, че продава апартаментите си на „Артекс”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране