30.09.2022 | 17:34
Бил ли е Томислав Дончев в US-посолството и смяната на Борисов ли е обсъждал?
Слуховете за това посещение подсилват очакванията на кръгове в ГЕРБ, че Дончев ще поеме ръководството на партията

Томислав Дончев е бил в американското посолство в София, сам и е разговарял по темата за изборите и бъдещето на ГЕРБ. Това твърдят източници на Фрог нюз от партията на Бойко Борисов.

Според източниците ни бившият вице-премиер е обсъждал също проблема как да бъде тактично изолиран лидерът на партията, както и десетина човека, бивши министри и активисти, чиито имена са замесени в далавери и корупционни практики.

Идеята била ГЕРБ да се изчисти и в бъдеще да може да претендира за участие в политически коалиции.

Борисов и всички, свързани с реализацията на Руски/Турски поток, който изцяло обслужва интересите на Кремъл и даде възможност на Путин да осъществи нахлуването в Украйна, в никакъв случай не трябвало да остават в партията.

Слуховете за това посещение подсилват очакванията на кръгове в ГЕРБ, че Дончев ще поеме ръководството на партията, а Борисов ще получи благодарности и статут на почетен председател.

Томислав Дончев отдавна се спряга като подходящ за наследник на Борисов в партията. Той има топли връзки с кръга около Сорос в България още от 2000 година, когато става главен секретар на Клуб “Отворено общество”- Габрово. След това до 2007 година работи като програмен директор в Институт “Отворено общество”, и ръководи звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми.

Борисов го взема оттам и го прави кандидат от ГЕРБ за кмет на Габрово, какъвто той става след изборите по онова време. После пак Борисов, по съвет на кръга Сорос го прави министър още в първия си кабинет.

В момента Дончев играе ключова роля в ГЕРБ, а Даниел Митов, който бе много активен в предишната предизборна кампания, е изтикан на втори план.

Отрицателни настроения се трупат в партията и срещу Йорданка Фандъкова. Според мнозина като кмет на София тя постоянно прави гафове и поддръжниците на ГЕРБ в столицата се топят с висока скорост. Тежки упреци се сипят върху нея и за ремонта на жълтите павета пред Народното събрание, който се оказва твърде некачествен, а обясненията й вместо да успокоят – нервират още повече гражданите. Това се отразява на цялата партия, защото хората отъждествяват Фандъкова с Борисов и ГЕРБ.

Това са само част от причините да бъде спряган Томислав Дончев като нов лидер. Според източниците ни, в скоро време ще има драматична развръзка на върха в ГЕРБ.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране