27.09.2022 | 0:54
Бихме ги! Македонците ни освиркаха химна и си получиха заслуженото
Браво, Лъвове! Кирил Десподов прониза Северна Македония

Политическото напрежение между България и Северна Македония взе връх преди мача между двата национални отбора по футбол от Лигата на нациите в Скопие.

Близо 20 000 по трибуните на стадион “Тоше Проески” освиркаха мощно българския химн. С изключителна враждебност бяха посрещнати и нашите футболисти.

Последваха грозни скандирания по адрес на българите, като през целия мач отчетливо се чуваха обиди като “бугари-татари” и “цигани”.

Нашите все пак издържаха на провокациите и със сърцата игра измъкнаха победата с 1:0. Кирил Десподов вкара гола в 50-ата минута след асистенция на Радослав Кирилов.

Победата ни, първа за нас навън от 2018 година, беше от важно естество относно предстоящия жребий за квалификациите за Евро 2024 и разпределението на отборите в урните за него.

Наставникът на България Младен Кръстаич направи три промени спрямо предишния двубой, който беше негов дебют начело на трикольорите – победата с 5:1 над Гибралтар. На вратата на нашите отново застана стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов. Пред него действаха Виктор Попов, Пламен Гълъбов, Валентин Антов и Антон Недялков, който се завърна на позицията на левия бек. Виктор Попов пък излезе на мястото на Иван Турицов, а Гълъбов на тази на Петко Христов.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране