01.08.2020 | 9:16
Блокиран осъмна пътят към магистрала “Тракия” край Стара Загора
И в София палатките на Орлов мост и пл. „Независимост“ останаха за втора поредна нощ

Протестиращите, които блокираха снощи подстъпите към магистрала „Тракия” край Стара Загора, останаха там цяла нощ и към момента пътя остава блокиран, предаде БГНЕС.

В петък над 200 автомобила се събраха на паркинга на езерото „Загорка“ и с клаксони се отправиха към аутобана. Те стигнаха до новото кръгово в кв. „Кольо Ганчев“, където обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение. На изхода на града за летището колоната беше пресрещната от плътен кордон полицейски служители, които не позволиха тя да стигне до автомагистрала „Тракия“ и да я блокира.

Подкрепа оказаха екипи на жандармерията. Участниците в шествието слязоха от автомобилите си и заявиха, че няма да си тръгнат. Те раздадоха минерална вода и знамена на полицаите и на няколко пъти след призиви от полицията отстъпиха крачка назад, но без да се отказват от заявеното, че няма да допуснат блокада на магистралата. До сблъсъци не се стигна.

И в София палатките на Орлов мост и пл. „Независимост“ останаха за втора поредна нощ.

На „Орлов мост” се породи напрежение, когато мъж се опита да се качи на трибуната. Протестиращите го обвиниха, че е провокатор и пиян. Той заяви, че не може да се прибере в дома си и това го е ядосало. По-рано през деня, шофьори споделиха, че обърканият трафик не ги притеснява и подкрепят демонстрантите.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране