24.05.2020 | 22:07
Бойко Борисов: Ако получа писмо от Левски за акциите, ще го скъсам
Премиерът с коментар по горещата тема

Министър председателят Бойко Борисов отново заяви, не се интересува от темата с акциите на „Левски“, които му бяха джиросани от обвиняемия бизнесмен Васил Божков на 13 май. Тогава премиерът отказа да ги приеме, а впоследствие уточни, че не иска да бъде замесван и няма казус по въпроса.

„Какво общо имам аз с „Левски“, че да ми се пращат писма. Не се интересувам и няма да коментирам изобщо. Ако някой иска да направи добро на „Левски“, ще даде акциите на Наско Сираков. Ако има такова писмо, ще го скъсам и ще го хвърля“, каза Борисов при посещение в село Бирково, където се строи ново училище.

Думите му дойдоха, след като в събота формалният собственик и партньор на Божков – Георги Попов, отново прехвърли топката към премиера. Според Попов прехвърлянето на акциите от негова страна към Наско Сираков минава през отказ на Борисов, като от управителния съвет на „Левски“ са отправили питане с писмо до министър-председателя.

„За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ. Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на господин Наско Сираков“, бяха думите на Попов по-рано през уикенда.

Той допълни, че е реалистично акциите да стигнат до Сираков до края на месеца.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране