01.04.2022 | 21:37
Бойко Ноев: Оказването на военна помощ на Украйна категорично няма да ни въвлече във войната (ВИДЕО)
"Въпросът е как политическите лидери обясняват на българските граждани"

„Очевидно има противоречия между хората за подкрепата за ЕС и НАТО и желанието на българските граждани относно военната помощ за Украйна“, това заяви бившият Министър на отбраната Бойко Ноев в предаването „ЕвроДикоФ“.

По думите му целият Европейски съюз е оказал военна помощ на Украйна, с изключение на Унгария и България.

„Въпросът е как политическите лидери обясняват на българските граждани. Аз като симпатизант на президента съм солидарен с неговата оценка, че България не трябва да бъде въвлечена във война. Но същевременно колебанието при доводите защо трябва да се изпрати оръжие на Украйна обърква хората. Президентът говори едно, премиерът друго…“, добави Ноев.

„Оказването на военна помош на Украйна категорично няма да ни въвлече във война“, категоричен беше бившият военен министър.

„БСП е против изпращане на бронежилетки и каски. Ето това е лицемерната политика на тази българска политическа партия“, добави той.

„Вижте Турция. Тя доставя най-смъртоностните ударни дронове. С едната ръка Ердоган убива руските войници, а с другата си се ръкува с Путин и му предлага територия за преговори с Украйна“, даде пример експертът.

„Неутралитет в тази война е пряка заплаха за националната сигурност на България“, категоричен беше той.

И допълни, че така българското правителство позволява на Владимир Путин да усили натиска си срещу България и „да създава истинска заплаха срещу нас“.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране