13.06.2020 | 12:47
Борисов за скандалния запис: За 10 години нищо ново не научиха, ментета! Не пипам алкохол! (ВИДЕО)
Като наближат избори, почват по един и същи начин, коментира премиерът

„Това са 10-15 години, нищо ново не научиха, като наближат избори почват по един и същи начин. Ментета, записват се. Да вземат Ненчо Балабанов, той най-добре ме имитира. То не бяха спални, тоалетни, не ми е удобно да го коментирам. Божков да си пише човекът, всеки може да пише. Аз строя, ето кметовете са доволни“. Това коментира по повод скандалния запис премиерът Бойко Борисов, който днес е на инспекция на лотове на АМ „Хемус“ навръх рождения си ден.

Борисов каза, че най-много се смял на това, че „бил пиян на записа“. Той разказа за опита си с алкохола: „Не пипам алкохол! Връщам се от тренировка в общежитието в Симеоново. И курсантите първи курс се прибират, селски момчета и един си носи вино от Плевен, другия туба от Ловеч… И се събират по стаите, ядат, пият и си говорят. Връщам се от тренировка, никога не съм пил, майка е учителка, и пият вино – една туба голяма 20 литра.“

Премиерът обясни, че тогава не посмял да признае, че не е пил преди и му сипали „голяма чаша с лимонада“.

„Както бях уморен… Пия, пия вино, то си е като лимонада. Хубаво си е, не усещам нищо, чакам да съм се напил, не съм. Викам – сипете още, те ме изгледаха. Хайде още една чаша, и отидох да си просна кимоното в банята. Закачих го на една тел – и гледам, че огледалото идва към мен… Викам, а, развалил съм се. Легнах си, завъртя ми се всичко, викаха лекар. Оттогава не пипам! Няма човек, който да може да каже: Аз пих с Бойко!“, категоричен е Борисов.

Той говори и за напредъка по всички лотове на „Хемус“. „Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“, обеща министър-председателят.

Около 50 археолози работят по трасето, около Велико Търново има и има много находки.

По време на огледа с премиера Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На място дойдоха и кметовете на Ловеч и Плевен Корнелия Маринова и Георг Спартански.

„За нашия регион е изключително важен този проект. Надяваме се до 3-4 години да е готов, чакаме го с десетилетия, важен е за Северна България“, заяви Георг Спартански.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2785190001709052/

 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2785184835042902/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране