14.10.2019 | 0:13
Борисов: Най-големият ми грях е, че научих да се кара без пари! Без пари ли са данъците, винетките и акцизът?
Всъщност караме ли без пари по пътищата му? За да се движи по пътищата всеки един плаща първо данък на автомобила си. След това задължително трябва да си купи винетка, а с купуването на гориво всеки плаща по около 70 ст акциз на всеки литър.

“Най-голям грях ми е, че научих да се кара без пари!” – заяви Бойко Борисов при поредното си живо предаване по социалните мрежи. Премиерът излъчваше на живо как отива на откриването на 9 км от АМ Хемус. По принцип днес бе ден за парламентарен контрол и Борисов трябваше да отговаря на въпроси на депутатите, но премиерът вече дори и проформа не изпълнява задълженията си по конституция.

Всъщност караме ли без пари по пътищата му? За да се движи по пътищата всеки един плаща първо данък на автомобила си. След това задължително трябва да си купи винетка, а с купуването на гориво всеки плаща по около 70 ст акциз на всеки литър.

Какво плащаме на година?

Данък – средно около 150 лв.

Годишна винетка – 97 лв

Акциз – при средно годишно зареждане от 500л – 350 лв

Гражданска отговорност – 400 лв.

Общо всеки от нас плаща минимум 1000 лв годишно! От тях 600 лв отиват директно в държавата!

Това ли е карането без пари, за което говори Борисов? Ние разбираме, че на Борисов парите ни все не му стигат, но това негово изказване минава всякакви граници!

Плащаните от всички нас по 1000 лв годишно явно не са пари и трябва да плащаме още, та той да е доволен, че не караме безплатно по пътищата му?

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране