07.08.2019 | 12:08
Борисов: Няма по-добро място от България за завод на „Фолскваген“
Министър-председателят е убеден, че бъдеща инвестиция на компанията в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа

„България е по-добро местоположение за завод от всяка друга страна в региона по отношение на инвестиционния риск“, е заявил премиерът Бойко Борисов в писмено изявление пред влиятелния икономически всекидневник „Ханделсблатт“ по повод избора на „Фолксваген“ къде да построи новата си производствена мощност.

Министър-председателят е убеден, че бъдеща инвестиция на компанията в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа. „Това ще доведе до синергии за всички страни в региона“, казва той.

Премиерът изброява като ключови предимства на страната си според него конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности за субсидии – в полза на концерна. „Българското правителство предложи на „Фолксваген“ максималната допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона“, твърди Борисов.

От около година концернът се опитва да вземе решение за изграждането на новия си автомобилен завод.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране