04.02.2020 | 15:02
Борисов отговори на Радев: Изпуснал си е нервите! Аз свалих доверието си към него още през декември! (ВИДЕО)
Премиерът видя политическа атака в обръщението към народа на президента

„Как ще свали нещо, което той не дава? Не той ни е дал властта. Ние сме спечелили изборите по законен начин. Това е пряка намеса в независимостта на властите. Президентът прави точно обратното на това, което говори по принцип. Съжалявам, че си е изпуснал нервите”. Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването на Румен Радев, че снема доверието си от правителството.

Министър-председателят заяви, че по принцип кабинетът „няма пресечни точки с президентството, освен безсмислените Консултативни съвети, на които никога нищо не се решило”.

Борисов допълни, че е свалил своето доверие от президента още през декември.

„Проблемът му не е с правителството, а с други независими институции. Иска да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни и така му е по-изгодно. Само преди три дни е казал, че кабинетът работи прекрасно и води най-добрата, балансирана външна политика”, категоричен е премиерът.

Той смята, че с обръщението си към нацията, Радев е направил „чисто политическа заявка”. „Търси си враг. Сътрудниците му казват, че иска да прави партия. Аз не се боя от това. И никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Напротив!”, категоричен бе Борисов.

 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2666895370205183/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране