06.05.2021 | 17:21
Борисов пред Дилов-син: Разкри как е преговарял с Каракачанов и Симеонов (ВИДЕО)

Премиерът в оставка Бойко Борисов застава пред Любен Дилов-син и Димитър Стоянович за L’Europeo в откровено интервю, за да направи ретроспекция на управлението на партията си ГЕРБ.

И на мен Румен Радев не ми харесва много, но за него гласуваха повече хора, отколкото за Цецка Цачева. Не ми харесва. А да ви кажа преговорите за коалиционно правителство не са пазарлък, а са сложно нещо. Вземете примерно немската коалиция между Християнсоциалния съюз и Християндемократическия съюз. Видяхте ли каква яка подкрепа получих от Европа”, коментира той.

Припомняме, че през лятото на 2020 г. имаше масови протести срещу управлението на Бойко Борисов, а по-късно и преди изборите, той получи подкрепа от лидера на Християндемократическата партия Армин Лашет, който каза че се надява Борисов да победи на 4-и април 2021г.

“Някой каза, че европейците са се отказали от Борисов. Това бяха лидерите на ХСС, на ХДС, премиерите на Бавария, Словения, Австрия, Хърватия, Гърция и др. Те другите не ги познават, а колко за другите дойде международна подкрепа”, допълни Борисов.

Относно преговорите, които Бойко Борисов прави когато става въпрос за коалиционно споразумение, той коментира, че “пуска жени”, когато зависи от него. “Първо жените са по-търпеливи, не агресират ситуацията, не се сбиват, не се псуват. Не казвам, че са по-леки преговорите, но те по-умело водят преговорите. И ние казваме, че в нашата програма увеличение на данъци не може да допуснем, намаление на доходи, спиране на строителство. Сиреч 4-5 неща, от които не може да се откажем. Можете ли да ги приемете или не можете. Ако могат, започват и те да казват какво искат – Северна Македония, Истанбулска конвенция и ето тук възникват с часове спорове как да се излезе от тази ситуация”, каза още премиерът в оставка.

Eurocom.bg

ВИДЕО! 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране