06.05.2021 | 10:14
Борисов: Стига с тези чекмеджета! Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите (ВИДЕО)
Премиерът в оставка с първи коментар след разкритията на бизнесмена Илчовски, ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председателското място на ЦИК

“Парламентът се държи, сякаш има цялото време на света. Приключват във вторник. Какви комисии, какви 5 лева? Само ме атакуват. Стига с тези чекмеджета, само това знаят да питат”, каза Бойко Борисов, визирайки вчерашните разкрития на бизнесмена Илчовски в Комисията по ревизията.

Борисов участва в брифинг на ГЕРБ, който се състоя тази сутрин.

ГЕРБ оттегля кандидатурата на бившия депутат Красимир Ципов за председателското място на ЦИК. След като вчера председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова се би до последно точно те да получат този пост като победителите на последните избори, сега вече партията не иска да носи отговорност за евентуален провал на изборите. Останалите парламентарно представени партии не издигнаха кандидатури за шеф на ЦИК. БСП, ДБ и “Изправи се! Мутри вън!” декларираха, че няма да подкрепят Ципов, защото не е подходящ, но не можаха да излъчат обща кандидатура за този пост. Това не попречи на Борисов да ги обвини в сговор. “Видях ги как вчера се споглеждат и се наговарят”, обвини опонентите си в типичния си стил Борисов.
На въпрос защо тогава изобщо са предложили Ципов за председател, лидерът на ГЕРБ заяви, че са очаквали да има и други кандидатури или останалите да подкрепят тяхната. Когато това не станало, той прозрял капана, който му заложили.

Премиерът в оставка смята, че вчерашните обвинения на крупния агробизнесмен Светослав Илчевски са предизвикани от успешната работа на правителството. Така искали да затъмнят успехите на службите и лично на него като премиер. “Единственият начин да прикрият своята некомпетентност. Закрита комисия се предава по интернет – много ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не искам и да знам. Аз се занимавам с политика, коментирам само политически действия. Те излъгаха за всичко, което поеха като ангажимент. Сега разбрах защо Радев не прави служебно правителство”, каза Борисов. “Те видяха, че нямат програма. Не си направиха правителство. Можеха да си направят действащ парламент, за да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем”, добави той. И намекна, че атаката отново идва от Дубай, където пребивава обвиненият в 19 престъпления бивш хазартен бос Васил Божков. “Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите”, обобщи Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3082386308656085

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране