31.07.2021 | 20:56
Боян Чуков за намеренията на Пламен Николов: Господи, смили се над България!
"Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор, който е между Гърция и Северна Македония!?"

Боян Чуков, който е експерт по сигурност и външнополитически анализатор, коментира изявлението на кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов в “Панорама”, който се обяви за ревизия на договора със Скопие, като го нарече “Преспански”.

“Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор, който е между Гърция и Северна Македония!?!?! Господи, смили се над България!”

Припомняме думите на Пламен Николов в предаването по БНТ: “Страната не е имала премиер като мен досега. Трябва да ревизираме договора с РСМ.

“Неизпълнените ангажименти по Преспанския договор особено много ни притесняват. По никакъв начин няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможнотта за тяхното европейско бъдеще. Това обаче не означава, че няма да отстояваме своя интерес. Може би ще ревизираме този договор”, коментира Пламен Николов.

Преспанското споразумение е между Гърция и Република Северна Македония, което провокира големи конституционни промени и смяната на името на бившата югославска република. След това РСМ стана членка на НАТО

България не е страна по Преспанското споразумение и не може да го ревизира. Преди това обаче София и Скопие сключиха Договор за добросъседство.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране