27.01.2020 | 9:55
Брайънт, 13-годишната му дъщеря и още 7 са жертвите на катастрофата (ВИДЕО)
Мъглата в района на град Калабасас затруднила полета на хеликоптера

Общо девет души са загубили живота си при трагичния инцидент с хеликоптера на баскетболната легенда Коби Брайънт. Един от най-големите играчи в историята на този спорт загина, а с него от този свят си отиде и дъщеря му Джиана.

По първоначална информация на борда е имало петима души – Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря, неин приятел, заедно с баща му и пилота на хеликоптера. Последните информации от полицията са, че в машината са се намирали 9 души. Всички са загинали!

Агенция “Асошиейтед Прес” съобщава, позовавайки се на роднини, че в трагедията живота си са загубили още Джон Алтобели, главен треньор на местния отбор по бейзбол, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса, която играела в един и същи отбор с дъщерята на Брайънт.

Също така от полицията са съобщили, че сред жертвите е и треньорката на калифорнийския баскетболния отбор за момичета Кристина Маузер.

Времето в Лос Анджелис е било изключително мъгливо в деня на трагедията и дори хеликоптерите и другите машини на полицията не са били във въздуха именно поради неблагоприятните условия. Машината е кръжала над град Калабасас, след което и над магистралата 101 около Уудланд Хилс, Калифорния, а впоследствие се забива в хълм и се запалва.

41-годишният Брайънт и 13-годишната му дъщеричка са били на път към академията на бившия баскетболист – Мамба Академи, която е локализирана в Калифорния. Втората по големина дъщеря на Коби е част от отбора на баща си и е трябвало да играе баскетболен мач в деня на катастрофата.

Отказалата се звезда на Лос Анджелис Лейкърс, който даде прякора си на отбора, който сам основа през 2018 година, е съсобственик на тренировъчното игрище на клуба.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране