03.08.2021 | 23:58
Братя Галеви заплашили с пистолет бащата на министър
Изплува скандален случай с издирваните от Интерпол подземни босове

Изплува скандален случай от миналото с издирваните от Интерпол подземни босове братя Галеви и бащата на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

През 2010 г., в разгара на делата срещу офейкалите от България Пламен Галев и Ангел Христов, мистериозно в съдебните сведения се появява и името на таткото на здравния министър – д-р Тодор Кацаров, разкрива в. „Ретро“.

Тогава бившият кмет на Дупница Пламен Соколов разкрива пред магистратите скандален случай с участието на Кацаров-старши и единия от братята Галеви. „Пред очите ми Пламен Галев опря пистолет в челото на д-р Тодор Кацаров, баща на Стойчо Кацаров, с думите: „Ако простреляният ми гард не оживее, умираш с него!“. Повече подробности около фрапантната случка не стават обществено достояние.

Докато все пак бащата на Кацаров може да се похвали с пациенти, самият той не е слагал лекарската престилка от 1997 г. насам, когато става депутат от ОДС начело с Иван Костов. Проверка на ПИК установи, че здравният министър на Румен Радев е „калинка“ във властта, тъй като няма лекарски права. Причината е, че Кацаров не е член на Българския лекарски съюз, който гарантира на медиците възможността да упражняват професията си свободно. В същото време обаче неговата съпруга е лекар в Александровска болница. Елисавета Енишейнова е неврофизиолог. Междувременно през 2019 г. е започнала и на втора длъжност – като медицински съветник в международната компания IQVIA, занимаваща се със здравеопазване. Преди това пък е работила в Катар. В социалните мрежи тя демонстрира висок стандарт на живот и редовно публикува снимки от пътувания в чужбина. Тяхната дъщеря Теодора пък живее царски в Швейцария. Тя е високо в йерархията на една от най-известните застрахователни компании в световен мащаб и годишната ѝ заплата била над 200 хиляди лева.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране