29.11.2022 | 20:35
БСП само с ГЕРБ не си е лягала (ВИДЕО)
За справяне с мигрантите е нужно да потърсим помощ, каза Михаил Миков

Краят на БСП ще се случи, ако стане това – Столетницата да влезе в кабинет, съставен от партията на Стефан Янев, с мандат на ГЕРБ. „БСП само с ГЕРБ още не си е лягала. Това ще е краят.”.

Думите са на бившия лидер на БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков, изречени в студиото на „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Запитан защо не е участвал в днешната среща за обединение в лявото политическо пространство, той отговори: „Мястото ми не е там. Знаех, че ще ме поканят и направих достатъчно, за да не ме поканят. Не си вдигах телефона,… Искам да запазя човешките ни отношения с тях”, каза Миков.

„Нинова покани тези, които имат политически субекти. Аз нямам политически субект, тази покана не се отнася до мен. … Големият проблем е къде е лявата политика. Как това ще обедини хората – става въпрос за истинско ляво – в данъчната политика, на политическата хигиена, която очертава профила на една партия. Голяма част от участващите са били във всевъзможни шарени коалиции в целия спектър”, каза Миков.

„Аз им заявявах грешките и сега те са „спасителите” на „новото ляво”. Лявото е едно и всякакви прилагателни отпред променят истинското ляво. Големият проблем е загубата на автентичност на лявото. Сега Лявото трябва да търси истинското ляво”, обясни бившият лидер на Столетницата и председател на 42-ото народно събрание.

По думите му участващите в обединението сега са действали въпреки предупрежденията на мнозина социалисти, включително и на Георги Пирински и др. „В момент, когато Нинова започна да ги разчиства, те се сетиха какво има, но – късно”, заяви юристът.

„Не успяхме да направим нещо с АБВ, когато бях председател на БСП, но те бяха в коалиция с ГЕРБ. БСП участваше в десни проекти. Това е загубата на посока, загубата на ляво, на усещане”, изреди Миков.

Няма изключване, има самоизключване, поясни устава на БСП той. „Единственият, който е изключван, е Георги Кадиев – заради внесен законопроект за данъчно облагане”, припомни Миков.

На въпрос: „Къде бърка БСП?”, Миков отговори, че грешките са много.

„Има законопроект за държавния бюджет, който почива на политиките от правителството, в което Нинова участваше… Караницата в парламента днес отблъсква всички. В тази обстановка освен надвикването, ровенето в партиите се превръща в тема… смятам, че е много грозно всичко това”, обясни бившият лидер на Столетницата.

Относно ежедневните случаи, в които мигранти преминават с висока скорост през пътищата на страната ни и са хващани далеч от границите, бившият вътрешен министър каза, че има редица тактики за справяне с мигрантите. „Да пазиш южната или да пазиш северната граница…Трябва да потърсим съдействие и помощ от нашите партньори, ако са искрени, ако са лоялни, ако са солидарни”, допълни Михаил Миков.

Цялото интервю!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране