25.04.2022 | 11:45
България трябва да се противопостави на руските претенции към Черно море (ВИДЕО)
Според професор Владимир Чуков няма конфликт, в който да няма български оръжия

“България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море. Трябва да се обърнем към нашите регионални съюзници Гърция и Румъния, които са силно предизвикани от руската агресия в Черно море. Трябва да се опитаме да мислим в нетрадиционна посока и ясно да очертаем този блок в нашата външна политика”. Това коментира международният анализатор проф. Владимир Чуков в ефира на NOVA.

Според него няма конфликт, в който да няма български оръжия.

„Украинците са в ситуацията, в която са кюрдите – те бяха създадени и подкрепяни от коалицията на САЩ. Няма как сега САЩ да се отдръпнат и от Украйна, защото нещата бързо ще приключат. Украинската армия на терен пък трупа все повече опит. Видя се и, че това, което беше заложено от Москва първоначално, се провали”, каза международният анализатор.

По думите му е необходимо ситуацията да навлезе в нов етап, за да се говори за следващ кръг от преговори.

„Трябва да се види кой губи и кой печели. Сега едните искат, но не могат. Другите трябва да наваксват. Необходимо е да мине време. Гледайте Сирия и вижте Украйна. Проблемът е, че между украинци и руснаци вече има много омраза, а тя се преодолява с десетилетия”, допълни проф. Чуков.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране