06.01.2021 | 17:11
ВИДЕО: Вижте я! Нареди да глобят кмета на Калофер за леденото хоро
Нямаха маски, не се спазваше дистанция, каза Дани Каназирева

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен заради неспазване на противоепидемичните мерки по време на мъжкото хоро в река Тунджа. Това обяви пред журналисти областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Глобата ще е в максимален размер от 1000 лева.

Ако пък се докаже, че местната администрация е участвала в организацията на събитието, то Община Калофер, като юридическо лице, ще бъде глобена с 2000 лв.

Разследват се участниците в хорото по видеокадри за липсата на предпазни средства. След това ще се реши дали и с какви глоби ще бъдат санкционирани и те.

„Уважавам традициите, неведнъж съм присъствала на мъжкото хоро в Калофер на днешния ден, но ситуацията е различна и правилата трябва да бъдат еднакви за всички и да се спазват. Никой от участниците не носеше предпазни средства, нито пък се спазваше дистанция“, заяви още Каназирева.

Тя даде за пример Пловдив, където днес при хвърлянето на богоявленския кръст са се спазвали всички мерки.

„На всички участници им бяха направени бързи антигенни тестове – 68 на брой, които бяха отрицателни. Раздаваха се и маски, което не видяхме сутринта за съжаление днес в Калофер“, каза областният управител.

 

8 коментара

  1. Красимир каза:

    Дани Каназирева когато беше „човек от Народа“ беше друга по държане и съвест, но когато ГЕРБ започна да и плаща „заплатата “ се промени веднага! Но след месец-два ГЕРБ си отива , ще си отиде и тя !

    • леля каза:

      Българинът госпожо е опък чевек.Много стар виц:пътували в самолет руснак,немец и бай Ганьо.Казали на руснака,че Сталин е казал да скочи и той без да се замисля скочил.Казали на немеца,че Хитлер е казал да скочи и той го направил.Казали на българина,че цар Борис е почъчал да скочи,а нашият човек“Има да всема!““Ама тебе те е страх“.“Кой,мене ли хич даже!“и тогава и той скочил…Изводът е за Вас Каназирева.

  2. Гол каза:

    Продължавайте в същия дух и скоро имаше България нямая

  3. Шушнара каза:

    Да и го набутам устно на тая предателка

  4. Някой каза:

    Мръсна измет, продажна. Тя сигурно е готова и бурка да сложи вече…

  5. Андрей Стоянов каза:

    Тая жадн за власт кучка що не го духа. …тези хора не са достойни за глоба а за възхищение….Ти и кмета от ГЕРБ не сте направили нищо за Пловдив

  6. тиквата предател каза:

    Офца , ОСТАВКА !!!

  7. коко каза:

    какво очаквате каназирева е чифутка … няма да е за силни българи…

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране