29.01.2020 | 14:02
Вижте палата на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов (ВИДЕО)
Имотът във варненското село Константиново е закупен за 100 000 евро от служителка на съпругата на социалиста Борислав Гуцанов

Това е новият палат на председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той става собственик на имота след местните избори през 2019 г., когато лидерът на социалистите Борислав Гуцанов се опитва да го наложи за кандидат за БСП за кмет на морската столица.

Самият Гуцанов се превърна в едно от лицата на вътрешната съпротива в редиците на социалистите, но получи „червен картон“ от съпартийците си заради опитите да издигне протежето си Костадинов за кмет. Впоследствие остана дори извън местния парламент, а Костадинов все пак се яви без БСП и победи кандидата им Анелия Клисарова, стигайки до балотажа вместо нея.

Имотът на „бунтаря“ Костадин Костадинов, който уж защитава онеправданите и показва колко скромно живее, е до варненското езеро.

По всичко личи, че бедният народен човечец Костя Копейкин, както е наричан от някои медии, се е сдобил с къща-близнак в затворен тузарски комплекс. Особено любопитен става въпросът кой държи другата къща – близнак и това отстрани басейн ли е? Явно да.

Иначе документът за собственост все още не е вписан в кадастъра, където сградата продължава да се води на Невяна Руменова Иванова. Справка в имотния регистър обаче показва, че тя е продадена на 10 декември м.г. на лицето Костадин Тодоров Костадинов срещу „скромната“ сума от над 215 хил. лева, които най-вероятно са спестени от закуски.

Интересен факт е, че сделката е осъществена на 10.12.2019 г. – буквално месец след балотажа. Имотът е вила на два етажа, с веранда, с площ 82 кв.м. Състои се от дневна с кухня, баня с тоалет на първия етаж, две спални, санитарен възел, тераса на втория етаж.

Апетитният имот в луксозен комплекс е закупен за около 215 000 лв., а продавачът по документи е… червена активистка, близка до Борислав Гуцанов. Името ѝ е Невяна Иванова и се води (на документи) управител на „Медийна компания” ЕООД, чийто собственик всъщност е съпругата на Гуцанов – Моника.

По време на предизборната кампания Костадин Костадинов така и не разкри как финансира изобилните си агитационни материали и медийни участия. Ликът му буквално грееше от всеки ъгъл в града, а той по-рано гръмко афишира, че е изхарчил получената партийна субсидия за благотворителност.

Остава въпросът как скромното момче от крайния квартал на Варна – „Кайсиева градина”, се е сдобило със средства за нов скъп дом, при положение че доходите му като общински съветник от около 850 лв. не отговарят на този стандарт, а още по-малко на строгите банкови изисквания за теглене на ипотечен кредит.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране