02.10.2019 | 16:27
Война. В ход е истинският заговор за окупиране на държавата
ДПС, Цветанов и прокуратурата посягат към държавата, чрез подмяна на сегашното управление с кабинет от типа „Беров“ и „Орешарски“
Фрог нюз
Медиите пеевски прегракнаха да крещят от месеци, че в държавата зли сили готвят преврати, метежи и саботажи срещу властта. Злите сили, естествено, са тези, които не признават модела #Кой и неговия слугинаж. Очевидно е, че става дума за мръсна, подла пропаганда, но институциите си затварят очите, защото правилата на задкулисието са такива. От свине – свинщина, какво друго…

Действителността е обратното на свинската пропаганда. Заговор наистина има и той е в ход, но зад него са тъкмо тези, които сочат другите с пръст. Всичко започнало като на шега. Министър, който отговаря за парите в държавата, на вечеринка в един хотел в Бояна, попитал Пълнотрътлестия домакин: Докога ще го търпим тоя?…

Пълнотрътлестия се оригнал като за Гинес и се изкискал: Потрай още малко. Сваляме го, правим експертен кабинет, ти го оглавяваш и си взимаме нашето. „Нашето“ означава вашето, ако не сте разбрали.

Звучи като приказка, слух или клюка, но всъщност става дума за реален разговор и реален заговор срещу властта и по-конкретно срещу Борисов. Доказателства? Питайте прокуратурата и ДАНС, ако си нямате друга работа. Всъщност някои от ръководителите участват дейно в заверата. В същото време разиграват поредното театро с главни герои Пеевски и Доган, които този път са „жертви“ на изнудване за 12 милиона евро.

Изнудвачите са румъно-българска ОПГ. Спецпрокуратурата е натоварена да осъществи сценария, но той е толкова некадърно скроен, че в момента се обръща срещу самите автори.

Въпреки поредната излагация на пеевската прокуратура, планът за свалянето на кабинета „Борисов-3“ е в ход. Това щяло да се случи „по демократичен път“, тоест, чрез местните избори, на които ГЕРБ да загуби важни позиции и градове. ДПС и присъдружният олигархичен кръг нямат търпение да яхнат официално държавата. По план Борисов няма да подава оставка, за да не се тръгне към предсрочни избори и служебен кабинет. Премиерът ще бъде оттеглен с почести, както му предложи неотдавна агент Николай – депутатът Георги Марков. И тогава ще се лансира идеята за „експертен кабинет“, който да поведе страната към светли бъднини. Експертите в този кабинет, разбира се, ще бъдат посочени от ДПС, но не явно. Имат богат опит в дори в сегашния кабинет държат ключови министерства и ведомства. Горанов, Караниколов, Ангелкова, Ананиев, Маринов и пр. Има и готова номинация за министър-председател – онзи дето питал в хотела…

Известен проблем на кукловодите от ДПС доскоро бе как да се удари партията на Борисов отвътре. Решението обаче само се появи в лицето на изпъдения Цветан Цветанов. Цецо – новото/старо оръжие на кръга #Кой. Наричали го „спящ агент“, когото активирали, когато дошъл момента да се действа срещу Борисов. Освен това Цецо е силно мотивиран заради унижението да бъде изхвърлен от партията, която смята, че е създал. Няма да прости на Борисов, защото смята, че той го е направил това, което е.

Първата стъпка към отмъщението бе създаването на Център за евроедикакви си анализи. (Не)случайно този център се настани в офисите на бившата телевизия BIT, някога собственост на братя Вълневи, бизнесмени от Чикаго. Когото й да попитате от българите там обаче, ще ви каже, че тези двамата са тясно свързани с ДПС не само по линия на етническия си произход, но и чрез фирми, близки до движението. Усилено се говори също, че именно през Цветанов са минали милионите, с които бе купена телевизията, а след това закрита. Което говори за скритите му отношения с босовете на ДПС.

Логично е в такъв случай да се предположи, че „центърът“ на Цветанов на практика е щаб на нова политическа формация. Преди тя да влезе в официални отношения с ДПС обаче, Цветанов трява да свърши малко „черна“ работа. Това означава верните му кадри в страната да саботират ГЕРБ или да издигат кандидати, верни на доскорошния „втори“, които след това да станат гръбнака на новата формация. През това време Цветанов трябва да убеди важни фактори в Германия и САЩ, че той е истински влиятелното лице в България и с ДПС могат да управляват, запазвайки етническия мир и в същото време да изолират БСП от властта. Също и да се противопоставят на Москва.

Политическите пиреути на Цветанов обаче са елеметарни и прозрачни. Защото е зависим от прокуратурата, която може да възобнови някое от делата му, когато пожелае. Цветанов е уязвим и от луксозния живот, който води, без да може да докаже произхода на доходите си. Трудно ще обясни и откъде идват финансите за новия център, кoито съвсем не са никак малки.

Колкото до неутрализирането на руското влияние в България, Цветанов трудно ще убеди западните партньори, тъй като Доган отдавна е предоставен от бившата ДС на другарите в руските тайни служби. Да не забравяме и любовната афера на Пеевски с руската банка ВТБ, с която протягат лапи да заграбят Виваком… Антикремълските настроения в коалицията Цветанов-ДПС са колкото месото в евтините кренвирши…

За да се стигне дотук, обаче, голяма заслуга имат прокуратурата, ДАНС и други тайни служби, които методично и безскрупулно бяха овладени от Пеевски и Доган. Заедно те събориха и разграбиха КТБ, сложиха ръка на енергетиката, намърдаха се във Военно-промишления комплекс, прибраха стотици милиони покрай „Южен поток“. Преди това разграбиха Държавния резерв, спечелиха огромни суми чрез криминални сделки с Национална компания „Железопътна инфраструктура“, ТЕЦ „Марица-Изток 2“, обществени поръчки и пр. Прибавете хазарта, контрабандата на цигари и др. Хвърлили са мерак и на алкохолния бизнес, поради което някои негови представители са в ареста от месеци.

Сигнали, че това ще се случи, се дават отдавна от неколцина анализатори и журналисти, които обаче са подложени на натиск и преследване от институции и медиите под контрола на Пеевски.

Разбира се, вина за огромната власт, концентрирана във въпросния кръг има и самият Борисов. Безкритичното отношение и пасивност спрямо наглите им и нерядко криминални действия ги прави недосегаеми и агресивни. Битката с въпросния кръг не е лесна работа, но ако тя не се проведе и този път, това ще е краят на ерата ГЕРБ.

Въпросът е може ли да се противопостави Борисов на този фронт, който разполага с огромен финансов ресурс и цели институции срещу него? Говорим за война, в която залозите са колосални. Вероятно премиерът има с какво да ги изненада, но ще му трябва решителност и подкрепа от други политици. Най-силното му оръжие обаче е принадлежостта на страната ни към ЕС и НАТО. Брюксел и Вашингтон няма как да подкрепят Пеевски, Доган и Цветанов, защото това би означавало подкрепа за олигархично-престъпна шайка. Именно все още нерешения проблем с тях е е дна от причините държавният секретар на САЩ Майк Помпео да подмине България по време на обиколката си в Италия, Гърция, Черна гора и Северна Македония. Вашингтон дълго време мълча за разследванията на Пеевски по закона „Магнитски“, Нюйоркския процес и по закона РИКО на ФБР, защото сме натовска държава. Дошло е времето да научим повече какво се случва по темата.

Предстоят важни събития и развръзки, които ще покажат има ли сили държавата да се справи с тумора #Кой или той ще съсипе каквото е останало по тези земи.

Както вече сме се убедили, това, което гражданите на други страни постигат чрез своята воля и права, тук се надяваме да се случи чрез външна намеса или вътрешните войни за власт и богатства. Те да се млатят и избиват, няма лошо, но винаги има косвени жертви. А тези жертви сме ние, защото сме лишени от правосъдие и справедливост, понасяме щетите от тоталната корупция и кражбите.

И така: ДПС, Цветанов и прокуратурата посягат към държавата, чрез подмяна на сегашното управление с кабинет от типа „Беров“ и „Орешарски“. Този път Пеевски няма да става шеф на ДАНС, а и не му трябва, защото притежава много повече власт. Цветанов няма да е „втори“, защото се сбъдва блянът му да е „първи“ в новата му формация. Доган пък ще си остане везирът в сянка, охраняван от въоръжени руски силоваци.

Прокуратурата ще заеме своето място в този триумвират, което след време ще се окаже най-важното. Защото планът предвижда в един момент тук да се възцари диктатура на прокуратурата. Тази мечта Пеевски споделял още преди 5-6 години…

Заговорниците обаче не са отчели нещо много важно: на крадци и предатели никой не вярва. Презират ги еднакво и в Брюксел, и във Вашингтон, и в Москва, и в Анкара, и в Лондон. Изчерпано е търпението и на българските граждани. Дори тези, които им подгъзват сега, с радост ще им забият нож в гърба при първи удобен случай. А медиите от пеевската кочина… Те как ще громят сегашните си господари, бедна им е фантазията. Ще е чудна гледка и най-важното – няма да чакаме дълго.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране