27.01.2020 | 14:23
Ври и кипи в София! Протестиращи щурмуваха сградата на МРРБ, десетки са обгазени
Гражданите искат оставката на правителството

След съботния протест с искане на оставки на управляващите заради водната криза, жители на Перник се събраха и днес в центъра на София с искане за оставката правителството. Протестиращите се опитаха да щурмуват сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но полицията ги спря.

Веднага след това към министерството полетяха бутилки от минерална вода и кенчета.

На мястото има много полицаи, както и линейки.

Органите на реда използваха лютив спрей. Около 40 протестиращи бяха обгазени, транспортират ги до ИСУЛ, където има очна клиника.

Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството.

Двама служители на реда са пострадали – от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на лютив спрей.

Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.

От публикуваните снимки във “Фейсбук” се вижда как протестиращите мокрят очите си с вода. „Обгазиха ни!“, крещяха пострадалите.

Перничани организираха протест под прозорците на регионалното министерство под надслов „Долу ръцете от водата и въздуха ни! Искаме нормален живот! Оставка на Петя Аврамова“. Протестът се организира от Инициативен комитет „Спаси Перник“.

Протестиращи искаха не само оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, но и на целия кабинет „Борисов 3“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране