08.08.2022 | 0:14
Възкръсва ли проектът на Иван Костов „Десен алианс“?
Вижте какво разкри Соня Колтуклиева

Докато „Продължаваме промяната“ протакат отговора дали ще се явят на изборите с  „Демократична България“ като предизборна коалиция, пост на журналистката Соня Колтуклиева взриви социалната мрежа.

Тя твърди, че ПП пуснали отказ по мейла до Христо Иванов, а той  панически се опитва да спаси партията си като реанимира идея на Иван Костов отпреди 18 години, която предвижда широко дясно обединение „Десен алианс“. Целта е сега да привлече разочаровани хора от Промяната и ДБ.

Според нея положението в ДБ било критично, защото след провала на Промяната се очаквало избиратели масово да се насочат не към Христо Иванов, а към ГЕРБ и партията на Стефан Янев.

Тя твърди, че за да се спаси положението, от ДБ вече агитирали структури на коалицията ГЕРБ-СДС в малките градове да се отцепят и да се влеят в новата формация като срещу местни функционери обещавали подкрепа на местния вот догодина.

Разчитало се на Пламен Юруков – да дръпне хора от СДС, а на Цветан Цветанов – да цепи ГЕРБ.

Пламен Юруков обаче светкавично бе намерен от  Флаш нюз като заяви, че неговата позиция на тема „ хората на Костов“ е ясна от повече от 15 години и той не припознава никакви десни идеи, нито партийни сходства с „екскомунистическия прокурор Атанас Атанасов“, както и че няма причина за разрив в отношенията ГЕРБ-СДС.

Междувременно от ДБ опровергаха Колтуклиева като казаха, че още нямат отговор от ПП за предизборната коалиция.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране