29.09.2020 | 18:30
Върховенството на закона на Онуй
Върховенство има единствено на мутрите, коментира Елена Гунчева

Утре се очакват докладите за върховенството на закона в страните от ЕС, от Европейската комисия. Интересно ще бъде как е оценена България, в която има едно върховенство – на закона АМН /Ако мине номера/ и закона на Онуй. Е, все пак закони. И да напомня, че тези доклади не отчитат парадоксалните законотворения и безсмислените разпоредби, а само дали се прилага закона и дали той е от първостепенно значение за съда и държавата.

Върховенство има единствено на мутрите. Правото е на силата, а не силата – на правото. Парите и властта смачкват всякакви граждански права и свободи, а бизнесът е длъжен вместо с икономическата, да се съобразява с политическата обстановка. И за разкош имаме главен прокурор, който отрича основите на конституционното право и отрича основни постулати в правото като презумпцията за невиновност, разделението на властите и т.н. Но пък си лови баби, които отглеждат марихуана и правят нерегламентирано компоти!

Какво върховенство на закона може да има, след като един човек решава всичко. И това дори не е Борисов. Може би дори са няколко – Шиши, Почетният председател, кукловодите…..тяхната дума е нашият закон.

Днес например Онуй разпореди да няма вендинг автомати за лекарства. Защото той е един малък фармацевт, разбира се. Както е известно на всички ни, Онуй разбира от всичко. Пенкилер на републиката. Направо могат да му дадат Нобелова награда по всичко.

И какво е това върховенство на закона, след като вместо в името на народа, властта се упражнява от и в името на мафията?!? И утре ще видим дали за пореден път европейските институции ще си затворят удобно очите пред огромната престъпност и корупция на тяхното пуделче Онуй.

Елена Гунчева

 

https://www.facebook.com/shesti.elena/photos/a.111962773728717/185848869673440/?type=3&theater

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране