07.11.2019 | 10:40
В белия дроб на Стефан Данаилов има разсейки от рак
Актьорът продължава да лежи в реанимацията на ВМА с дихателна недостатъчност

Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с дихателна недостатъчност, която затруднява сърдечната и бъбречната дейност, отново има нужда от апаратно подпомагане на дишането му. В белия дроб на актьора има разсейки от рак. Това е вярно по принцип, но не съвсем точно, казват лекари, които познават здравословното му състояние от години.

Негови близки потвърдиха за проблемите с белите дробове, макар те също да наричат страданието му “рак”, пише „Галерия“. Това не е нещо ново. Лекарите видяха проблема още при първото му приемане във ВМА.

При него е строго забранено да се влиза, защото имунната му система е много отслабнала. Най-невинен за здрав човек вирус може да го убие. Самият Стефан, докато все още бе комуникативен, бе помолил посещенията при него да се ограничат.

Племенницата му Росица Обрешкова помоли информацията за здравословното му състояние да го щади, доколкото е възможно, защото всяка спекулация се отразява на настроението му.

“Нужна му е позитивна нагласа. Пожалете го!”, призова тя медиите.

Стефан Данаилов има голяма метастаза от лимфома, от който страда от 2013 г. Лимфомът е много коварно онкологично заболяване, което се изразява с поява на туморна маса в лимфните възли. При актьора преди 6 години засегнатият лимфен възел е в областта на корема, а днес има много голямо образувание в лимфен възел в областта на белия дроб, което също затруднява дишането.

Стандартното лечение на лимфом включва пълно унищожаване на имунната система на болния с цитостатици и след това рестартирането ѝ чрез растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни клетки.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране