25.05.2022 | 11:54
Гриша Ганчев: С какво ще ме купи Наско Сираков? С голия си задник ли? (ВИДЕО)
Кой ще дойде тук в тая джунгла? Това е отвратително, което се случва в българския футбол. Има монопол в първенството, каза собственикът на ЦСКА

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев отговори на въпроси на фенове. В подробно видео интервю пред официалния сайт той не спести мнение по най-важните и наболели теми. Бизнесменът засегна и финала за Купата и появилите се слухове, че мачът е бил уреден.

„Знам ги двете лица, които пуснаха мнението, че може да се даде мача на Левски. Аз не съм като тях – всичко да се продава. С какво да ме купи Наско Сираков, с голия си задник?! С кое да ме купи и колко пари той трябва да ми даде, за да ме купи. Свързвало ме едно 30-годишно приятелство. Аз имам познати, но не и приятел. Едни карти да играем с Наско. Моят приятел е моето куче Пухчо.

Отборът ни е в насипно състояние. По-слаб отбор от нас няма през пролетта и мога да се подпиша с двете си ръце. Страшната селекция, която имаше Локо (София), ни изтърва. Можеше да ни бие с 3-4 гола. Уникалната селекция на „царете“, събрани от кол и въже, там горе-долу я търкалят. Ще видим, идват и други мачове. Сигурно няма да е последно да падаме от такива хора, но дай да видим тенденцията.

Аз като дойдох, тенденцията беше негативна, сега е по-позитивна. Играят се наредени мачове нон стоп. Б група да не говорим, такъв смях настъпи. Разлика между мен и един друг бос във футбола е, че при мен всичко не е на всяка цена, вече. Ако може, честно, по добър начин, да си спечелим, като не може, не може. С моите възможности аз съм можел да напазарувам мачове, отбори, играчи, съдии, БФС, няма начин това да се получи докато съм аз в ЦСКА.

Трябва да кажа – абе, дай там да почнем, изкарай 5 милиона и аз 5 милиона, ще купим всичко… Това няма как да се случи, ще си извоюваме всичко. Каквото си заслужим на терена, това е. Ако има магьосник. Ако има Хари Потър, нека да каже как ще станем шампиони, аз съм съгласен. Другото нещо, дайте, дайде, дайте, ама ние какво дадохме?“.

Гриша Ганчев заяви още, че според него има монопол в първенството, но е уверен, че “и този край ще дойде рано или късно”. Собственикът на ЦСКА е на мнение, че в някакъв момент “ще започне да се става шампион по спортен принцип”.

“Кой ще дойде тук в тая джунгла? Това е отвратително, което се случва в българския футбол. Има монопол в първенството, но ще дойде и този край рано или късно. Какво ли не съм видял в живота си. Ще започне да се става шампион по спортен принцип. Проблемът ми на мен е, че не влизам в комбинации. Много ги дразни това някои хора. Много са коварни ударите отвън и отвътре. Свикнал съм да ме бият цял живот, ще изнеса и това нещо на гърба си”, заяви Ганчев.

„Много грешки направих. Мисля, че всичко е поправимо. Една от грешките ми е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като се има предвид, че те са професионални и лъжци и останах с пръст в устатата. Има хоризонт и ще бъде поправено това. Не съм специалист, ПР, отчитам го като грешка. Мисля си, че ще се вземат много големи мерки и ще се види промяната.

Клубът няма условия, за да има модерен фен магазин, както е в „белите държави“. Имахме договор с „Адидас“, където имахме проблеми, въпреки че е световен бранд. Отчитаме, че това перо беше занемарено. Мисля си, че следващите няколко седмици ще се види коренно различно отношение на клуба към това перо.

Съжалявам за смяната на Стамен Белчев и на Нестор Ел Маестро. За да угодим на определени групи, но си мисля, че няма да се случва повече това. Работата е от сутрин до вечер на треньорите, а не по цял ден на телефона, срещи с фенове, журналисти и все проблемът е, че тези дето дават парите са големите боклуци, а ние сме перфектните. Всички, които минаха през ЦСКА, къде са сега. Моя грешка е, че не съм уцелил на треньор. Съвременният треньор преди всички е психолог, а после вече се печели и със знания, това е цялата история.

Много ме дразнят някои треньори. Сядаме, говорим, минават 1-2 месеца, бият по 1-2 мача, приказките са забравени, той си знае, че някой там си му е дал кураж и почва да плюе. На него му е обяснено всичко, преди да започне, но само и само да се добере до договора. Кой треньор, като махна Белчев и Нестор, произведе играч. Ние не сме Реал, за да купуваме перфектните. Затова се плаща на треньорите… Оттук нататък още не сме взели решение какво да правим. Който е следващият треньор, трябва да знае, че трябва да произвежда играчи. Кой ще дойде в тази джунгла. Това е отвратително, което се случва. Ок, ще бъде разбит този монопол. Проблемът ми на мен е, че не влизам в комбинации и много хора това ги дразни. Много са коварни ударите. Свикнал съм да ме бият цял живот, ще издържа и това.

Няма как един треньор да ти казва – абе, ти ми дай парите, аз ще се оправя. Аз и моят съдружник сме вкаралите парите в клуба и някой, който знае събиране само, иска да ги харчи. Това няма как да стане. На всеки треньор сме му казвали – избери си нещо, което ни е по джоба. Стойчо Стоилов не работи в клуба от една година. Големият му проблем е, че е много честен. Той не влиза в комбинации. Той им а набито око за футболисти. За 20 години ми го е доказал. Той каквото мисли, го казва. Опорката, че се меси в работата на треньорите. Извикайте ги публично и ги питайте треньорите, дали е така. Когато Стоилов докара Санкаре, мисля си, че такъв играч няма да има повече. Направи се всичко възможно, за да се изгони от ЦСКА. Сложно е за обяснение всичко. Отчитам грешките си, че не работихме за хората, които обичат клуба“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране