28.09.2022 | 20:19
Гришо загуби от Иля Ивашка при завръщането си на Sofia Open
Българинът отстъпи с 3:6, 6:7(3)

Шампионът през 2017 година Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597 900 евро. Поставеният под номер 3 в схемата българин претърпя поражение от Иля Ивашка (Беларус) с 3:6, 6:7(3) след 111 минути игра пред около 7 хиляди зрители в зала „Арена Армеец“.

В първия си мач от малко повече от месец след отпадането във втория кръг на Откритото първенство на САЩ хасковлията допусна пробив още в първия гейм. Той получи шанс да го върне веднага, но не се възползва, а след това Ивашка реализира нов брейк, за да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 изработи още две възможности за пробив, но отново не успя да реализира нито една от тях. В последствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при собствен сервис.

Краят на сета беше особено драматичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири възможности за пробив, а след това трябваше да спаси два поредни мачбола на Ивашка и от изоставане от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек. В него 71-ият в световната ранглиста Ивашка взе ранно предимство от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров допусна грешка от форхенд и така загуби първия си мач на родна земя в Тура на АТП след пет години и половина, когато за последно участва в надпреварата в София.

„Труден мач, много съм щастлив, че спечелих. Много е трудно да се играе срещу Григор, особено тук. Зрителите го подкрепяха, беше тежко, имаше напрежение, но успях. Приятно е да се играе в такава атмосфера, надявам се в следващия мач да имам повече подкрепа от трибуните“, каза Ивашка в интервюто на корта след мача.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране