13.04.2022 | 9:34
Гюров: При ГЕРБ парите са изтичали в черни каси, а не по предназначение
"Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки"

Ще създадем Антикорупционна комисия, която ще гарантира парите да отиват по предназначение, а не да изтичат в черни каси. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

Що се отнася до поста на управителя на БНБ, той заяви, че е била добра проява на лидерство да се оттегли кандидатурата и да се намери нова кандидатура. „Всички опции са на масата. Димитър Радев е една добра кандидатура“, каза още той.

„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с оттеглянето на кандидатурата за БНБ”, заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната”, цитиран от novini.bg.

„Породи се политическо напрежение около този пост. Дискусията беше изместена от такава на идеи и аргументи към политически заявки, което не можем да позволим на този етап. Като най-голяма парламентарна сила носим отговорността за стабилността на управлението. Мисля, че беше добро решение да оттеглим кандидатурата, за да дадем шанс и на нашите партньори от коалицията и да подновим процедурата”, каза още Гюров.

Той коментира и протестите заради лошите пътища у нас.

„Това е едно наследство от многогодишното управление на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки. В момента работим върху това да разрешим казуса. Виждаме, че влиза проект за решение от Министерството за регионалното развитие и благоустройството в НС, което трябва да одобрим. Повдигнаха се много въпроси – дали това трябва да става със санкции на парламента. Решение ще има, ще работим денонощно. Това не е проблем от вчера. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да направим така, че по законен начин да достигнат до фирмите, които вече са свършили работата си. Другото, което трябва да направим е, следващите 520 млн. лв., които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва”, каза той.

По думите му „при една нова процедура всички опции са на масата”.

Димитър Радев е доказан професионалист. Очакваме от бъдещия директор на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на ситуацията с КТБ”, поясни председателят на парламентарната група на ПП.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране