13.10.2020 | 22:10
Доц. Мангъров след контакта си със заразения Георги Любенов: Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте?
Не бива да живеем в страх постоянно

„Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте? Както казах – всеки ден ние лекарите, аз също, лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден – около нас има над 200 вируса, мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние докторите? Не, разбира се“.

Това сподели доц. д-р Атанас Мангъров, който бе на телевизионно участие в „Денят започва с Герги Любенов“ през уикенда. Днес сутринта журналистът заяви, че е положителен за коронавирус.

“ Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства. Това е положението – дай Боже да ми се размине по този лесен начин“, обясни Георги Любенов и пред „България Днес“.

“ Не бива да живеем в страх постоянно. Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно“, заяви доцентът.

„Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло обаче смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително“, посочи още доц. Атанас Мангъров.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране