18.09.2021 | 21:27
Зайкова за Николай Василев: Това, че знае седем езика, не значи, че не е корумпиран (ВИДЕО)
„Не бях добра орисница, след като беше толкова кратък животът и на 45-ия, и 46-ия парламент"

„Честно казано, не харесвах първия министър-председател, предложен от ИТН. Да, не харесвам Ники Василев. Това, че знае седем езика, не значи, че не е корумпиран. Отдавна съм на терен и 30 години се бутам в политиката. От 2004 г., когато той беше три пъти министър, започнаха да действат предприсъединителните фондове. Изключително много се интересувахме с колегите ми от „Подкрепа” – какво ще става и какво ще се направи. Първият транш за електронното правителство беше 190 милиона евро. Василев беше вицепремиер и отговаряше за тези въпроси. Но по тях не се видя нито един проект. Не става въпрос да има електронно правителство, а наченки за такова. Парите изчезнаха. И не само те. Имахме предприсъединителни фондове за много неща. Нищо не се случи. Това е моето лично мнение. Никого не задължавам с него”, заяви Мика Зайкова от „Има такъв народ” пред NOVA.

Тя отхвърли твърдението, че не харесва Николай Василев, защото той е върл противник на актуализацията на бюджета.

„Аз и колегите сме работили две години по програмата на ИТН, представихме я на хората и затова те гласуваха за нас. Толкова много хора не гласуваха за нас, само защото харесват Слави Трифонов. Това е абсурдно. Не може заради един човек да гласуват 500 хиляди души. Изведнъж пристига г-н Николай Василев и казва: „Ето, аз нося една програма”. Тя нямаше нищо общо с данъчната политика, за която сме говорили с колегите. Нямаше нищо общо със социалната политика, която имахме предвид да правим. Естествено е, че няма как да приемеш един човек, дошъл отвън, да ти сложи програмата и да ти казва каква политика да правиш. Извинявайте, но ние сме парламентарна република, не премиерска. Номерът с премиерските републики свърши”, категорична е Зайкова.

„Не бях добра орисница, след като беше толкова кратък животът и на 45-ия, и 46-ия парламент. Проблемът обаче не е в звънеца, който ударих в пленарната зала. Проблемът е, че преди да ударя звънеца и на двата парламента, аз произнесох клетвата. И всички се заклеха в България и в интересите на народа. Изглежда, че веднага след това го забравиха”, каза още депутатът от последните две Народни събрания.

Цялото интервю

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране