29.11.2022 | 6:54
Започва делото срещу Семерджиев, ще отговаря за 5 престъпления
По време на заседанието страните трябва да преценят има ли нарушения в обвинителния акт и може ли процесът да започне по същество

Започва делото срещу Георги Семерджиев, предизвикал тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която през лятото загинаха две млади жени.

По време на заседанието страните трябва да преценят има ли нарушения в обвинителния акт и може ли процесът да започне по същество.

Семерджиев ще отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни и на 5 юли тази година. В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране