12.06.2021 | 22:25
ВИДЕО: Звездата на Дания колабира на Евро 2020
Бързата реакция на съдията Антъни Тейлър и капитанът Симон Кяер са били много важни за спасяването на живота на Кристиан Ериксен

Голямата звезда на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена в Копенхаген и мачът с Финландия от Група Б на Евро 2020 бе моментално прекъснат.

Атакуващият халф на Интер се свлече на земята в добавеното време на първото полувреме без да има допир с противник.

Футболистите на двата тима веднага направиха знак към лекарските екипи, като повече от 10 минути медицинският щаб на Дания и реанимационен екип му оказваха помощ, правейки му и сърдечен масаж.

Съпругата на футболиста, която бе на трибуните на стадион „Паркен“ в Копенхаген, също слезе на терена, за да провери какво се случва с любимия й.

Капитанът Симон Кяер и вратарят Каспър Шмайхел притичаха при нея, за да я утешават, като не я допуснаха да се доближи до мъжа си, за да не вижда ужасната гледка.

Обстановката бе тягосна. Публиката притихна и всички се молехме за Ериксен!

Той беше откаран в болница, като при изнасянето му от терена на носилка бе придружаван от съотборниците си.

Около час след инцидента агентът на играча Мартин Шуутс в ефира на NPO Radio1 обяви какво е състоянието му.

„Кристиан Ериксен диша и може да говори. Минава медицински прегледи, за да се установи състоянието му“, обяви Шуутс.

По-рано се появи снимка на Ериксен от стадиона, докато го изнасят на носилка, като на нея се вижда, че той е в съзнание.

Разбра се също така, че Ериксен е провел разговор със съотборниците си от болницата и 2 часа след инцидента те излязоха да доиграят мача заради него, но загубиха с 0:1 от дебютант Финландия.

Оказа се, че бързата реакция на съдията Антъни Тейлър и капитанът на Дания Симон Кяер са били много важни за спасяването на живота на Ериксен.

Датският халф колабира на терена по време на двубоя срещу Финладия. Реферът веднага е осъзнал колко е сериозна ситуацията, спря играта и повика медицинския екип.

Кяер първи се притече на помощ на Ериксен и е предотвратил това съотборникът му да си глътне езика, докато е в безсъзнание. Неговата намеса е била изключително важна за оцеляването на Кристиан.

При завръщането си на терена за подновяването на мача футболистите и щабът на Финландия демонстрираха уважението си и застанали в центъра на терена аплодираха играчите на Дания.

ВИДЕО ОТ СВЛИЧАНЕТО НА ЕРИКСЕН!

Още кадри

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране