31.01.2023 | 10:20
Зомбито НДСВ възкръсна, за да откъсне гласове
В момента, в който бъде вкаран отровен двойник или партия, която може да откъсне половин или един процент, това може да се окаже липсващата нишка в НС, коментира Мирчев

Коалицията им няма да се напълни с “кухи брандове”. “НДСВ има по-друга роля на тези избори – да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран отровен двойник или партия, която може да откъсне половин или един процент, това може да се окаже липсващата нишка в НС. С такава цел възкръсват зомбита.

Това заяви пред Нова телевизия Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

Според него ако коалицията на ДБ и ПП не получи достатъчно подкрепа, а ГЕРБ, БСП и ДПС го постигнат, значи това иска обществото.

“Нашата работа е да не допуснем точно този сценарий. Нямаме илюзии, че ще има стабилно 4-годишно правителство, но трябва да направим този преход. Няма нищо по-хубаво от това да си в опозиция, но нашата цел е да сме първа политическа сила. Сигурно е, че ще имаме обща парламентарна група с ПП. Коалиционното ни споразумение запазва идеологическите различия. Обединяваме се не, за да станем по-леви или ПП по-десни, а около петте приоритета”, заяви депутатът.

Мирчев бе категоричен – от ГЕРБ не искат да бъде приет механизма за разследване на главния прокурор эи са приложили процедурна хватка.

“11 наши депутати бяха в зала, останалите бягахме, за да стигнем до кворум, но ГЕРБ и ДПС не се регистрираха умишлено”, посочва Мирчев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране