04.06.2022 | 22:36
Иван Христанов: Към мен беше насочен опит за корупционно въздействие, става дума за милиони (ВИДЕО)
„Пари няма да взема и изобщо не се интересувам от материални облаги”, категоричен беше зам.-министърът на земеделието

„Към мен беше насочен опит за корупционно въздействие. Става дума за милиони“. Това заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в студиото на предаването „Офанзива“.

„Канализирано е предложение, че бих могъл да се облагодетелствам с милиони, стига да свърша работата. В случая бяха замесени нищо неподозиращи лица. Те не са подозирали в какво ги въвличат. Отидох в ГДБОП. Дадох показания и работата вече е при тях”, каза още той.

„Пари няма да взема и изобщо не се интересувам от материални облаги”, категоричен беше Христанов.

„Можем да кажем, че казусът с хладилните камиони на „Капитан Андреево“ е разрешен“, обяви още зам.-министърът на земеделието.

„Относно проблемите с опашките и натрупванията, които имаше в първите дни, мога да кажа, че те са решени. Вчера имаше делегация на високо равнище. Обиколихме целия пункт. Там бяха представители от дипломатическата мисия, зам.-министърът на търговията на Турция, както и министър Събев. Със задоволство констатираме, че можем вече смело да кажем, че този казус с хладилните камиони е разрешен”, каза той.

По думите му от турска страна също са потвърдили, че казусът е разрешен и са благодарили за бързата реакция на държавата ни.

Относно попълването на резерва със зърно и дали това действие е пред провал заради отказа за увеличаване на капитала, той коментира: „Имаше административни предизвикателства, които продължиха твърде много време. Когато ние трябва да предприемам едно действие, то винаги се мотивира от конкретни фактори. Има оценка на риска и на необходимостта. Вече сме толкова близо до реколта, че смятаме, че имаме отпаднала необходимост и не считаме, че от този момент нататък си заслужава да продължаваме с този процес”.

„Последните обстоятелства ни провокират да направим нова оценка и евентуално да предложим на колегите от МФ и другите министерства отпадане на необходимостта и спиране на цялата сделка”, добави той.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране